Надеждата умира последна: Джокович все още вярва, че ще може да играе в САЩ

от в 19:02 на 30.07.2022
Мирела Николова

Новак Джокович вече пропусна първия за годината турнир от Големия шлем поради нежеланието си да се ваксинира, а сега за него съществува реална опасност да не бъде допуснат до участие и на US Open. Към момента противоепидемичните мерки позволяват неваксинираните американски играчи да вземат участие, но чуждестранните състезатели задължително трябва да предоставят документ за имунизация, за да влязат на територията на САЩ.

Въпреки това сърбинът продължава да се придържа към убежденията си и нееднократно заяви, че няма намерение да се ваксинира дори това да му коства шанса да се бори за големите трофеи. Единственото, на което може да разчита 21-кратният шампион от Шлема за участие на Откритото първенство на САЩ, е изискването за зелен сертификат да бъде премахнато преди началото на турнира, стартиращ на 29 август. 

Изглежда, че шампионът от Уимбълдън все още има надежда, че ще играе на надпреварата в Ню Йорк, което пролича от последното видео, публикувано от него в Instagram, на което се вижда как провежда усилени тренировки на твърди кортове. 

"Искаше ми се да отделя момент, за да изразя благодарността си към вас за всички съобщения, показващи ми вашата любов и подкрепа от всички краища на света. Не очаквах подобно нещо и затова чувството сега е толкова невероятно. Просто исках да ви кажа едно голямо "благодаря". Усещането е специално поради факта, че толкова много хора се чувстват свързани с моята тенис кариера по такъв любящ начин и искат да продължат да се състезавам. Подготвям се така, сякаш ще ми бъде позволено да се състезавам на US Open, докато очаквам новини от САЩ. Стискаме палци!", добави световният №7 към публикацията.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Novak Djokovic (@djokernole)

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Надеждата умира последна: Джокович все още вярва, че ще може да играе в САЩ Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook