Надпреварата в Ротердам: Григор ще играе на двойки заедно с бивш номер едно в света

от в 22:33 на 30.01.2023
Калоян Соколов

По-рано днес стана ясно, че Григор Димитров планира да увеличи почивката си с още една седмица и няма да участва на ATP 250 надпреварата в Монпелие, която се очаква да стартира на 6 февруари. По всичко обаче личи как не става въпрос за травма, тъй като българинът публикува редица снимки от ваканциите си в Дубай и Милано, така че явно е решил просто да разреди изключително натоварения си предварителен календар за месец февруари. 

По този начин разбрахме, че родният ни представител ще се завърне на корта за ATP 500 турнира в Ротердам (13-19 февруари), където няма да бъде сред поставените състезатели и ще му се наложи да премери сили с играчи от ранга на Стефанос Циципас, Даниил Медведев, Холгер Руне, Яник Синер, Александър Зверев, Феликс Оже-Алиасим и още куп други звезди на световния тенис.

Бившият финалист пък не планира да сведе плановете си само до участие поединчино и също така се заявил за основната схема на двойки в нидерландския град, където ще си партнира заедно с французина Никола Маю. 41-годишният ветеран е една от най-голеите легенди в карето, като е бивш водач в световнта ранглиста и освен това е печелил всеки един "мейджър" трофей.

Припомняме ви, че Григор достигна до сблъсъка за трофея през 2018-та година, когато първата ни ракета отстъпи с 2:6 2:6 на Роджър Федерер, а оттогава нашият сънародник не може да се похвали с достигане отвъд втория кръг на турнира, но трябва да отбележим, че е пропуснал последните му две издания.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надпреварата в Ротердам: Григор ще играе на двойки заедно с бивш номер едно в света Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно | никола маю | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook