,,Надпреварите ще страдат, когато Роджър Федерер се откаже" - турнирен организатор

от в 12:48 на 02.08.2019
В
Организаторът на ,,Mutua Madrid Open" Джерард Цобанян похвали Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович. Цобанян, който също управлява и ,,Geneva Open", каза: ,,Те са златни коне. Видях Надал на земята след загуба, Федерер да хвърля ракетите си. Тогава ги видях как напредват с отлична решителност и любов към играта. Те адаптираха играта си към физическите си умения. Циципас говори за скучно надмощие. Той не е толкова погрешен. Но само от неговото поколение зависи да сложи край.

Тяхната доминация поражда краен интерес за тълпата. С един от тримата вашият турнир ще бъде успешен. Нека да благословим това историческо време, в което тълпата, спонсорите и медиите се наслаждават, без никога да се уморяват. Когато обаче Федерер вече не е наоколо, някои турнири ще страдат. Тенисът първоначално ще генерира по-малко интерес."

Експертът Лоран Фавре добави: ,,Те трябва да плащат поне 2,5 милиона долара годишно. Треньор, втори треньор, физиотерапевт, готвач, прес мениджър, агент. Такъв голям отбор, който играчи, които не са част от топ 20, не могат да си позволят. Между 50-тата и 100-ната позиция в ранглистата играч печели около 500 000 долара."

Даниел Шамбон, организатор на турнира в Базел: ,,Егото им, гладът им да спечелят и желанието им да направят история няма да свършат."

Жан-Пиер де Монденард заключи: ,,Те са обсебени от победата. Знаех, че в колоезденето има също момчета като Меркс, Хино, Финьон или Грег Льо Мон. Толкова много шампиони, които не искаха опонентите им да победят."

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
,,Надпреварите ще страдат, когато Роджър Федерер се откаже" - турнирен организатор В

Коментари





Следвайте ни в Facebook