Наградите Лауреус: Надал и още трима тенисисти сред претендентите; Джокович без номинация

от в 15:42 на 24.02.2021
Калоян Соколов

Наградите Лауреус са най-престижното отличие, което може да спечели даден спортист и неслучайно са утвърдени като еквивалента на приза за Оскар във филмовата индустрия. Традиционно тенисът е един от спортовете с най-много номинирани атлети, а тазгодишната селекция не прави изключение, защото Рафаел Надал, Наоми Осака, Доминик Тийм и Ига Швьонтек са в борбата за спечелването на три от ценните статуетки.

Матадора и Осака са с номинации в категориите за най-добър спортист в хода на сезона, а пък другите двама тенисисти са в пряка битка за определянето на най-голям пробив в света на спорта през последните 12 месеца. Важно е да се отбележи, че подбора е направен на база на техните изяви през сезон 2020, когато австриецът и полякинята триумфираха с дебютни титли от Големия шлем, докато Рафа се поздрави с рекордна 13-та купа на Ролан Гарос.

Сред големите липсващи пък определено е световният номер 1 Новак Джокович, който е печелил отличието цели 4 пъти през своята кариера, но този път Ноле ще трябва да изгледа церемонията от вкъщи, защото остана извън елитната компания, която ще си оспорва приза, макар че спечели също толкова "мейджър" надпревари, колкото и Надал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Наградите Лауреус: Надал и още трима тенисисти сред претендентите; Джокович без номинация Калоян Соколов
Теми:  
доминик тийм | ига швьонтек | награди лауреус | наоми осака | новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook