Наградният фонд на РГ: Сериозно общо увеличение, но спад в приходите за шампиона!

от в 02:55 на 07.05.2022
Мартин Петков

Пандемията от коронавирус постепенно отмина, като по нейно време станахме свидетели на множество различни санкции и значително намалени наградни фондове, поради което огромен брой състезатели пострадаха най-вече от финансова гледна точка. Към момента рестрикциите по различните турнири отпаднаха и тенисистите могат отново свободно да се състезават на всички нива, като в допълнение пълните с фенове стадиони се завърнаха, а с тях и увеличението в паричните премии на играчите.

Един от първите примери за сериозен възход в наградните фондове е тазгодишното издание на Ролан Гарос, където FFT(Френска тенис федерация) ще раздаде малко над 43млн. евро или по друг начин казано близо 7% повече спрямо 2019г., когато бе последното провеждане на турнира преди пандемията от коронавирус. Може да забележим интересна аномалия, когато навлезем по-навътре в разделението на паричната подялба, която ни показва, че шампионът ще завоюва 2.2млн. евро, което е спад със 100хил., докато за негова сметка участниците в първи кръг ще припечелят с 35% повече, а тези в пресявките ще се радват на главоломно увеличение с 66%, като всичко това е спрямо най-скорошната надпревара преди ужаса наречен COVID-19. Ето и какво споделиха от Френската тенис федерация по повод настаналите промени:

,,Увеличението в наградния фонд за първи кръг на сингъл и всички етапи от квалификациите е с цел бъдат подпомогнати състезателите, които претърпяха най-големи загуби поради пандемията от коронавирус.", - коментираха в своето изявление от FFT.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Наградният фонд на РГ: Сериозно общо увеличение, но спад в приходите за шампиона! Мартин Петков
Теми:  
коронавирус | наградни фондове | пари | ролан гарос | ролан гарос квалификации | тенис наградни фондове

Коментари





Следвайте ни в Facebook