"Най-добрият тенисист сред голфърите": Рууд се поздрви с успех на така омразния си Уимбълдън

от в 15:58 на 01.07.2024
Елеонора Александрова

Каспър Рууд неведнъж е казвал, че тревата е неговата най-малко любима настилка и е споделял, че тренира на нея само докато играе голф. Това е и причината, поради която норвежецът не е достигал в Уимбълдън по-далеч от втория кръг. Днес скандинавецът изпита немалко затруднения срещу световния номер 234, Алекс Болт, ала в крайна сметка не загуби сет и с резултат 7:6(2) 6:4 6:4 ще се бори за първо класиране за третия кръг в Шампионата в кариерата си. Следващият му опонент ще е ветеранът и бивш член на топ 10, Фабио Фонини, който надви в три сета "щастливия губещ" Лука Ван Аш, а любопитното е, че това беше първи мач на трева за Рууд през годината, тъй като той умишлено пропусна подготвителните турнири за втори пореден сезон.

Срещата започна с агресивна игра от страна на двамата тенисисти, които разчитаха предимно на началния си удар. Първият по-интересен момент откъм интрига настъпи при 2:2. Световният номер 8 започваше да допуска повече прибързани грешки от очакваното, което позволи на Болт да покаже най-доброто от играта си на бързи кортове.

Така австралиецът разполагаше с цели 3 брейкпойнта, но точно тогава Рууд стабилизира играта си и сътвори обрат, чрез който не позволи на аутсайдера да поведе в резултата. Втората половина на сета бе аналогична и без нито един от двамата да имаше шанс за пробив, се стигна до тайбрек. Бившият номер 2 показа защо именно той е фаворитът в двубоя и налагайки своя атакуващ, но и точен стил на игра, се наложи над квалификанта със 7:2 в дългия гейм.

Втората част започна нервно за представителя на топ 10, който допускаше множество неточности, особено при начален удар. Това позволи на 234-тия в света отново да играе за брейк още в първия сервис гейм на Рууд. Въпреки трудната ситуация, в която фаворитът се намираше, той не допусна да бъде в ролята на изоставащия в резултата, а напротив - няколко минути по-късно, при 2:2, той съумя да поведе с пробив, ала веднага след това показа колебания, което позволи на квалификанта да изравни резултата. Сериите от пробиви продължи и след това, като така норвежецът отново поведе, а след това не остави шансове на опонента си и с 6:4 увеличи преднината до 2:0 в сетовете.

Началото на третата част не предложи особена интрига, като след 2:2 Рууд пое инициативата, възползвайки се от грешките на съперника си. Така 8-мият в света поведе с пробив, а след това продължаваше да показва защо е по-добрият играч на корта, с по-агресивна игра и по-малко неточности. При 5:3 той дори разполагаше с три мачпойнта, ала бившият представител на топ 150 показа характер и не изглеждаше готов да отстъпи, но до изненада не се стигне и 3-кратния "мейджър" финалист затвори мача в следващия гейм, отразявайки 2 брейкбола.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Най-добрият тенисист сред голфърите": Рууд се поздрви с успех на така омразния си Уимбълдън Елеонора Александрова
Теми:  
atp | каспър рууд | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook