Най-добрите възможни новини: Григор Димитров се завръща на корта след броени дни в Монреал!

от в 16:52 на 01.08.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров със сигурност ще се завърне на корта за предстоящия Мастърс в Монреал, който стартира на 6-ти август. Българинът получи злощастна контузия на отминалия Уимбълдън и трябваше да преустанови участието си в своя двубой от четвъртия кръг срещу Даниил Медведев. Впоследствие стана ясно, че Григор е получил разкъсване на адуктор в левия си крак и това го принуди през тази седмица да не участва на ATP 500 турнира във Вашингтон, където щеше да оглави схемата.

Още преди 10 дни обаче Димитров сподели, че рехабилитацията му върви по план, наслаждава се на последните дни от лятната си почивка и няма търпение да се завърне на корта, а този момент очевидно вече е настъпил. Световният номер 10 преди минути качи публикация в социалните медии, от която можем да видим, че е в самолет, който се е издигнал точно над кортовете в канадския град.

Самият турнир ще стартира във вторник, а жребият за основната схема ще бъде изтеглен вдругиден. Най-доброто постижение на първата ни ракета в турнира е достигането до 1/2-финалите през 2014-та година, но това се случва в Торонто, докато в Монреал нещата не стоят толкова добре за Григор и той никога не е преминавал третия кръг, когато състезанието се провежда в този град (Торонто и Монреал се редуват през една година).

Засега Димитров трябва да бъде поставен под номер 9 в основната схема, след като днес Новак Джокович официално се оттегли от надпреварата, като всички останали играчи от топ 20 са заявили участие, но има сериозна вероятност да станем свидетели на множество отказвания, имайки предвид, че в момента повечето звезди на тениса са в Париж за олимпийския турнир и надали ще искат само два дни по-късно да се озоват на презокеански полет и сменят клея с твърдата настилка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Най-добрите възможни новини: Григор Димитров се завръща на корта след броени дни в Монреал! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно | монреал

Коментари





Следвайте ни в Facebook