Най-добрите възможни новини: Треньорът на Григор излетя към следващата турнирна дестинация

от в 20:19 на 23.09.2024
Калоян Соколов

 Григор Димитров по всяка вероятноят ще играе на ATP 500 надпреварата в Пекин, която стартира от този четвъртък. Българинът претърпя контузия в 1/4-финалния си мач от US Open и по време на Laver Cup се видя, че първата ни ракета все още не е напълно здрав. Световният номер 10 победи Алехандро Табийо в два тайбрека, но към края на мача започна да прави гримаси и не го видяхме повече на корта до края на отборната надпревара.

Изглежда обаче родният ни представител е твърдо решен да не пропусне турнира в китайската столица, който е до голяма степен задължителен за участие от страна на миналогодишния 1/4-финалист, ако той иска да запази шансове за класиране на ATP финалите в Торино. Въпросните новини научаваме с помощта на един от двамата треньори на световния номер 10, а именно Джейми Делгадо.

Британският специалист се беше отдал на кратка почивка след турнирите в Северна Америка и Григор беше заедно с Дани Валверду за демото в София и Laver Cup, но изглежда Делгадо още утре ще обедини сили отново с българина, тъй като публикува своя снимка от борда на самолет, споделяйки как му предстои да излети от Лондон в посока Пекин.

Жребият за турнира пък ще бъде изтеглен през утрешния ден, като Димитров ще бъде поставен под номер пет, а водач на схемата ще бъде световния номер едно Яник Синер, който ще бъде в компанията на още трима топ 10 представители - Карлос Алкарас, Даниил Медведев и Андрей Рубльов.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Най-добрите възможни новини: Треньорът на Григор излетя към следващата турнирна дестинация Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | джейми делгадо | любопитно | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook