Най-доброто от дълго време насам: Блестящ Руне отнесе 3-кратен ATP шампион в Токио

от в 13:23 на 28.09.2024
Елеонора Александрова

Холгер Руне записа една от най-убедителните си победи през този сезон. След като в първия кръг прекъсна негативната си серия от 3 поредни мача без победа, надвивайки Алехандро Табило, днес той разгроми местния номер едно, Йошихито Нишиока с 6:2 6:4 за 1 час и 7 минути игрово време, а на четвъртфиналите го очаква още един японец, в лицето на Кей Нишикори.

Още в самото начало датчанинът показа далеч по-голямата си мощ от дъното на корта спрямо своя опонент.

Това принуди 3-кратният ATP шампион да изпадне в глуха защита, а скандинавецът беше абсолютно безпощаден и реализира два брейка за аванс от 5:1.

Силната сервис игра на Руне бе възнаградена с 9 аса,  а това помогна на младия тенисист да запази преднината си и по този начин да поведе  в сетовете.

Тенденцията не се промени и в първите минути на втората част, като уинърите на Руне продължаваха да се нижат един след друг и така по-високоранкираният тенисист поведе с пробив в третия гейм.

Бившият номер 4 сякаш предвкусваше победата и намали оборотите, а това позволи на Нишиока да изравни геймовете за 4:4.

Руне обаче бързо отново се върна в правилния коловоз и проби в деветия гейм, за да сервира за мача и съвсем скоро след това се класира за финалните осем в Токио!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Най-доброто от дълго време насам: Блестящ Руне отнесе 3-кратен ATP шампион в Токио Елеонора Александрова
Теми:  
atp | йошихито нишиока | Обзори | токио | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook