Най-дългият мач в историята на US Open: Еванс оцеля в 6-часова лудница с олимпийски медалист

от в 03:48 на 28.08.2024
Калоян Соколов

Дан Еванс и Карен Хачанов ни дариха с най-дългия мач в историята на US Open, който продължи рекордните 5 часа и 35 минути, а в крайна сметка победител излезе представителя на Великобритания - 6:7(6) 7:6(4) 7:6(2) 4:6 6:4. 34-годишният ветеран се намира в един от най-тежките моменти от своята кариера, след като до голяма степен жертва позицията си в световната ранглиста, за да играе двойки на Олимпиадата с Анди Мъри.

Еванс беше спечелил едва един от последните си 6 мача и изпадна до номер 184 в света, след като предпочете Игрите в Париж пред защитата на титлата му във Вашингтон. Нищо от това обаче не помрачи чистата страст на корта, която винаги е демонстрирал британеца и той днес отново показа защо е считан за един от най-сърцатите играчи в Тура, надигравайки сребърния медалист от Токио.

Непоставеният играч загуби един първи сет, за който можеше безкрайно да съжалява, защото сервираше за неговото спечелване и имаше три поредни сетбола, след което пропусна още два в тайбрека. Хачанов върна жеста във втората част, когато беше пробит при 5:4 в своя полза и този път Еванс показа по-здрави нерви в дълги гейм. Световният номер 22 пък имаше сетбол в 12-ия гейм на третия сет, само че не се възползва и от този шанс, като британецът поведе с 2:1 в отделните сетове.

Бившият представител на топ 10 отмъкна на три пъти съперниковия сервис в четвъртата част и наглед победата му изглеждаше в кърпа вързана, защото в решителния сет поведе с 4:0 и имаше два скрити мачбола в сервис гейма на ветерана. Миналогодошният шампион във Вашингтон обаче нямаше никакво намерение да се предава и спечели всички геймове до края на срещата, чието последно разиграване (общо 392-ро) завърши с 23-ударова размяна, която завърши след страхотни два поредни форхенди от ракетата на британеца и той можеше да се строполи на земята от щастие, като надали ще му се става скоро оттам, имайки предвид изразходените сили, с чиято помощ си осигури мач с Мариано Навоне, който днес записа първата си победа на хард през кариерата  си на твърда настилка в ATP Тура.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Най-дългият мач в историята на US Open: Еванс оцеля в 6-часова лудница с олимпийски медалист Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | дан еванс | карен хачанов | любопитно | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook