Най-емоционалният момент на Уимбълдън: Сълзите на Крейчикова, когато видя името на Новотна

от в 12:34 на 14.07.2024
Елеонора Александрова

Вчерашният триумф на Барбора Крейчикова на Уимбълдън бе от изключително важно значение за чехкинята, не само с оглед трудностите, през които премина през този сезон (напомняме ви, че тя пропусна множество важни турнири поради физически проблеми и беше един месец на легло), но и от лична гледна точка, защото точно Уимбълдън е "мейджър" надпреварата спечелена от нейната бивша треньорка Яна Новотна, която през 2017-та година се спомина след дълго боледуване от рак.

Новотна е първата представителка на Чехия печелила титла от Шлема (Навратилова се състезава за САЩ) и се превръща в идол за малката Барбора, която не знае какво да прави с живота си след края на кариерата си при девойките и планира да не преминава към професионалния тенис. Тогава Крейчикова решава да почука на вратата на Новотна, която единствена решава да повярва в нея към онзи момент и не спира да повтаря, че нейната нова възпитаничка е спсообна в бъдещето да завоюва "мейджър" трофей.

Всичко това се отрази много емоционално на новата шампионка, която в своята реч разказа колко близка е била с бившата си треньорка и се бори най-вече заради нея през изминалите две седмици.

Както повелява традицията, шампионът на Уимбълдън бива съпроводен до таблото с имената на всички победители на надпреварата, където да си направи снимка с трофея. Виждайки името на Яна Новотна в този елитен списък, Крейчикова не сдържа сълзите си, изпитвайки, както гордост към постигнатото, така и силната липсата на легендарната си сънародничка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Най-емоционалният момент на Уимбълдън: Сълзите на Крейчикова, когато видя името на Новотна Елеонора Александрова
Теми:  
wta | барбора крейчикова | любопитно | уимбълдън | яна новотна

Коментари





Следвайте ни в Facebook