"Най-голямата низост в живота ѝ": Неспортсменската проява на Джорджи срещу Винъс Уилямс

от в 13:01 на 20.06.2023
Мирела Николова

През вчерашния ден Винъс Уилямс сътвори истински подвиг, след като на 43-годишна възраст постигна епичен успех след повече от 3-часова битка срещу Камила Джорджи на турнира в Бирмингам. Неостаряващата американка, която имаше едва една победа в актива си за последните две години, показа воля от друго измерение и се бореше за всеки сантиметър от корта, но не това бе единствената тема, предизвикала широки коментари след двубоя.

Мнозина се съсредоточиха върху поведението на италианката в един конкретен момент от края на първия сет, когато бившата №1 се подхлъзна по средата на разиграването и се строполи на земята. Тогава Джорджи изпълни форхенд в средата на полето, който в крайна сметка се оказа печеливш удар, тъй като опонентката ѝ продължаваше да лежи на корта.

Веднага след това световната №48 стисна юмрук и извика силно "Да" въпреки случилото се с нейната съперничка. 13-кратната шампионка от Шлема бързо успя да стъпи на краката си и да продължи срещата, но неспортсменската реакция на италианката не бе подмината толкова лесно и заради нея Джорджи понесе сериозни критики в социалните мрежи. 

"Камила Джоржди току-що изкрещя мощно "Да", след като Винъс Уилямс се подхлъзна и извика от болка. Що за поведение! Искрено смятам, че това е най-низкият момент в нейния живот!", изрази възмущението си Рене Стъбс, която в миналото бе треньор на Серина Уилямс.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Най-голямата низост в живота ѝ": Неспортсменската проява на Джорджи срещу Винъс Уилямс Мирела Николова
Теми:  
wta | бирмингам | винъс уилямс | камила джорджи | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook