Най-голямата сензация в Ухан: Тенисистка извън топ 50 повали финалистката от US Open!

от в 09:58 на 10.10.2024
Елеонора Александрова

Трета представителка на топ 10 напусна WTA 1000 надпреварата в Ухан още преди 1/4 финалите. Местната представителка, Синю Уанг (световна номер 51), победи за втори път Джесика Пегула тази година, след като надигра финалистката от US Open и световна номер три с 6:3 7:5 за 1 час и 35 минути игрово време, а китката ще срещне Екатерина Александрова в битка за място на 1/2 финалите.

Още в самото начало по-нискоранкираната тенисистка стоеше по-добре на корта и това ѝ позволи да поведе с пробив при 2:1 гейма. Уанг продължаваше да поддържа солидно ниво на игра в следващите минути и не се колебаеше да атакува всяка по-неутрална топка, докато Пегула играеше много под обичайното си ниво и в резултат на това азиатката дори съумя да удвои аванса си, за да поведе в отделните сетове.

Двете тенисистки печелеха комфортно своите подавания в първата половина на втората част, ала в осмия гейм китайката се възползва от своя скрит мачбол и поведе с 5:3. Точно тогава обаче напражението се стовари с пълна сила върху Уанг, което позволи на Пегула да отвърне с рибрейк, ала нервите на по-нискоранкираната тенисистка бяха достатъчно здрави, за да си върне аванса и да спечели сета с крайното 7:5, за да запише най-ценната си победа в кариерата, а Пегула след тази седмица ще отстъпи третата си позиция на своята сънародничка Коко Гоф.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Най-голямата сензация в Ухан: Тенисистка извън топ 50 повали финалистката от US Open! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | джесика пегула | Обзори | синю уанг | тенис турнир в ухан

Коментари





Следвайте ни в Facebook