Най-грубият начин да победиш? Играч умишлено удари опонента си със сервис на мачбол (видео)

от в 18:35 на 06.02.2023
Мирела Николова

Спортсменството винаги е било неделима част от тениса, който от мнозина е определян за най-аристократичния спорт. Уважението към играча, стоящ от другата страна на мрежата, и честната игра са две от нещата, които стоят в основата на тениса, но за съжаление, през последните години все по-често започваме да ставаме свидетели на конфронтации между състезателите и ситуации, които далеч не кореспондират с етичните норми.

Последният подобен случай, който не може да бъде видян често в турнирите от най-висока категория, стана факт на Чаланджър надпреварата в Тенерифе през миналата седмица в двубой от полуфиналната фаза на състезанието при тандемите между италианците Матео Гиганте/Франческо Пасаро и испано-италианската двойка Марко Бортолоти/Серхио Мартос Горнес.

Ситуацията се разигра на мачбол в полза на двамата италианци, когато Гиганте пропусна първия си сервис и трябваше да изпълнява втори начален удар. Тогава обаче той предприе изключително неспортсменски ход, уцелвайки умишлено тялото на стоящия на мрежата Горнес. Според правилника, когато даден тенисист бъде ударен с топка, то той автоматично губи точката, поради което съдията обяви края на двубоя в полза на Гиганте и Пасаро. 

След тази постъпка на противника 32-годишният Бартолоти хвърли ракетата си на земята и се отправи към стола си за почивка, без дори да погледне своите противници.

Полският журналист Дамян Куст уточнява, че едва ли въпросната ситуация е плод на случайността, имайки предвид, че няколко точки по-рано Гиганте отново прави подобен опит, а в първия сет неговият партньор Пасаро също удря опонента в тялото със сервис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-грубият начин да победиш? Играч умишлено удари опонента си със сервис на мачбол (видео) Мирела Николова
Теми:  
ITF | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook