Най-изненадващият Мастърс шампион: Попирин разгроми Рубльов и сътвори чудото в Монреал!

от в 07:20 на 13.08.2024
Калоян Соколов

Алейсей Попирин е шампион на Мастърса в Монреал! Световният номер 63 досега имаше само един 1/4-финал в тази категория надпревари, но изживя същинска тенис приказка и се превърна в първия австралиец завоювал подобен трофей от 23 години насам, когато Лейтън Хюит стори за последно това. Непоставеният играч беше изправен пред 3 мачбола в 1/8-финалите срещу Григор Димитров, но се пребори за победата и отстрани общо 3-ма представители на топ 10 по пътя към трофея, както и още двама на топ 20.

Попирин беше абсолютно безкомпромисен във финалния си сблъсък срещу Андрей Рубльов, надигравайки 2-кратния Мастърс шампион с категоричното 6:2 6:4 за 1 час и 31 минути игрово време. По тои начин 25-годишният тенисист ще прогресира с цели 39 места и в следващото издание на световната ранглиста и се очаква да бъде в подножието на топ 20.

Началото беше мечтано за аутсайдера, който изглеждаше сякаш е бил стотици пъти в подобна ситуация и спечели 8 от първите 9 разогравания, за да поведе с пробив. Рубльов пък даваше вид на абсолютен дебютант в такъв тип мачове и изглежда не се чувстваше комфортно в ролята на сериозен фаворит. Световният номер 6 все пак се разписа в резултата и дори имаше шанс да осъществи рибрейк, но пропусна своя шанс и впоследствие Попирин удвои преднината си, с което сложи точка на спора в един сет, където австралиецът вкара над 70 процента от първите си подавания в игра и завърши със стряскащите 18 уинъра срещу само 4 непредизвикани грешки.

Началото на втората част беше абсолютно идентично и 63-ият в света веднага съумя да отмъкне сервиса на своя опонент. По-нискоранкираният тенисист буквално летеше по корта и в петия гейм дори можеше да заличи изцяло интригата в мача, но руснакът този път прояви характер и дори изравни за 3:3. Веднага обаче Попирин си върна предимството в реултата и макар да показа известни колебания, когато сервираше за мача, то всичко приключи с мощен форхенд по правата, който даде право на Алексей Попирин да празнува втората си и безспорно най-голяма титла в ATP Tура.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Най-изненадващият Мастърс шампион: Попирин разгроми Рубльов и сътвори чудото в Монреал! Калоян Соколов
Теми:  
atp | алексей попирин | андрей рубльов | монреал | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook