Най-лошият сервис в професионалния тенис? Запознайте се със Сапфо Секалариди

от в 09:41 на 05.08.2022
Калоян Соколов

Съвременния тенис става все по-физически и е невъзможно да си в елита, ако няма добър сервис. Мощният начален удар е най-сериозното оръжие в играта и неслучайно средният ръст на тенисистите непрекъснато се вдига. Все пак спортът е достатъчно разнообразен, за да дава възможност и на не чак толкова мощни състезатели, които компенсират с техника и светкавично придвижване на корта.

Италианката Сара Ерани може би е елитната тенисистка с нй-уязявим начален удар, но всички си спомняме колко непримирима и стабилна в разиграванията беше ветеранката в най-добрите си години, когато достигна до финала на Ролан Гарос, макар че повечето аматьори сервират с по-висока скорост от нея.

Отскоро обаче Турът става свидетел на далеч по-фрапантен пример от този на Ерани, а отговорна за тази ситуация е 19-годишната Сапфо Секалариди. Гъркинята използва невиждана досега в професионалния тенис, като подхвърля топката ниско настрани, а не над главата си и използва силно странично въртене, с което да насочи топката в корта. На практика това би трябвало да е абсолютен подарък за нейните съпернички, само че явно елементът на изненадата работи за тийнейджърката, защото тя вече е завоювала цели три 3 титли през сезона и и има рекордните 72 спечелени мача в хода на 2022-ра, така че можем да очакваме скоро световната 389 да направи първите си крачки и в WTA Тура.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-лошият сервис в професионалния тенис? Запознайте се със Сапфо Секалариди Калоян Соколов
Теми:  
ITF | wta | видео | любопитно | сапфо секелариди

Коментари





Следвайте ни в Facebook