Най-лудият обрат на Уимбълдън: Гофен съумя да загуби решителения сет от 5:0 в своя полза

от в 00:57 на 04.07.2024
Калоян Соколов

Давид Гофен направи и невъзможното, за да отпадне в първия кръг на Уимбълдън. Бившият член на топ 10 изглеждаше в чудесна форма преди надпреварата, след като спечели Чаланджъра в Илкли и се завърне сред първите 100. Белгиецът обаче беше спрян в последния кръг на пресявките от Матия Белучи, но получи шанс да влезе в основната схема, заемайки мястото на контузения Анди Мъри.

Това определено обърка плановете на Томаш Махач, който беше подготвен да се изправи срещу бившия номер едно на централния корт, но вместо това излезе срещу Гофен на корт номер 8 и тези обстоятелства видимо се отразиха негативно на чеха, който много бързо се оказа догонващ с 0:2 сета. Ветеранът дори на цели три пъти повеждаше с пробив в третата част, но така и не можа да прекоси финалната линия и имахме пълен паритет в резултата при 2:2 сета.

Тогава наглед се случи нещо немислимо за двубой на тревни кортове и то от най-високото ниво на професионалния тенис, тъй като бившият номер седем пропиля аванс от 5:0 гейма и загуби в решителен тайбрек, допускайки вероятно най-горчивия обрат в своята кариера - 3:6 3:6 6:4 6:1 7:6(5) в полза на Махач за 3 часа и 21 минути игра, а дори самият Борис Бекер написа в социалните медии, че това е най-лудото завръщане на трева, за което някога е чувал.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Най-лудият обрат на Уимбълдън: Гофен съумя да загуби решителения сет от 5:0 в своя полза Калоян Соколов
Теми:  
atp | давид гофен | любопитно | томаш махач | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook