Най-необикновеното изпълнение на ас: Със съдействието на Максим Креси (видео)

от в 06:32 на 11.03.2022
Калоян Соколов

Максим Креси е едно от откритията на новия тенис сезон и едва ли ще сбъркаме, ако посочим сервиса му за неговото главно оръжие. Американецът е истински майстор на този компонент от играта и обикновено пласира поне две дузини директно точки от начален удар в двубоите си, като много рядко можем да видим  как бива пробит. Днес подгласникът на ATP 250 надпреварата в Мелбърн обаче до голяма степен сътвори нещо много рядко срещано и показа, че явно не сме станали сивдетели на всички възможни начини, по които би могъл да печели точки с помощта на подаването си.

198-сантиметровият състезател се изправи срещу сънародника си Кристофър Юбенкс в откриващия кръг на надпреварата в Индиън Уелс и трябваше да преглътне болезнено поражение, защото пропиля два поредни мачбола в тайбрека на втория сет и това даде сили на световния номер 157 да постигне неочакван обрат.

Все пак Креси може да се утеши с това, че сътвори един от най-запомнящите се асове в историята на спорта, когато не можа да улучи добре топката в средата на втория сет и сервисът беше ударен изцяло с рамката на неговата ракета. Някак това изпълнение обаче попадна в очертанията на корта и придоби неспасяема за опонента траектория, а коментаторът на срещата възкликна как никога не е виждал подобно нещо през живота си.

Въпросната ситуация предизвика усмивките от страна на двамата състезатели, докато феновете също не скриха емоциите си от разигралата се точка и изведнъж стана в пъти по-шумно на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-необикновеното изпълнение на ас: Със съдействието на Максим Креси (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | индиън уелс | любопитно | максим креси

Коментари





Следвайте ни в Facebook