Най-новият член на топ 10 е аут в Куинс: Корда не остави шансове на шампиона от Щутгарт

от в 22:01 на 21.06.2023
Калоян Соколов

Себастиан Корда отстрани своя сънародник Франсис Тиафо и продължи към 1/4-финалите в Куинс. Корда започна отлично настоящия сезон, след като надигра Даниил Медведев и се класира за финалната осмица на Аустрелиън Оупън, само че контузи китката на играещата си ръка в мача си с Карен Хачанов и впоследствие трябваше да отсъства за над 3 месеца от кортовете.

Завръщането пък далеч не беше лесно за 22-годишния състезател, който загуби 4 от дебютните си 5 мача при своята обратна поява на корта, но явно е свършил необходимата работа, за да бъде в топ форма за състезанията на тревни кортове и днес повали шампиона от Щутгарт в последователни сетове - 7:6(2) 6:3.

Тиафо само преди няколко дни се превърна в най-новия член на световния топ 10 и се намираше в страхотна победна серия, само че днес не оправда статута си на фаворит в двубоя и по-младият играч си осигури правото да спори с Камерън Нори за място в 1/2-финалите на надпреварата. Любопитна подробност е, че Корда вече работи с известния кондиционен треньор Джез Грийн и вече е качил 7 килограма мускулна маса, които със сигурност ще му помогнат да бъде още по-опасен опонент в бъдещ план.

Първият сет премина под пълната доминация на сервиращите, като единствената точка за пробив се откри пред непоставеният тенисист, само че Тиафо я отрази с директна точка от сервис и логично се стигна до тайбрек. Там по-високоранкираният американец допусна сериозна загуба на концентрация и изведнъж световният номер 32 разполагаше с аванс от 4:1 точки, след като неговият съперник заби елементарно бекхенд воле в мрежата. Съвсем скоро пък Корда си осигури цели чети поредни сетбола, а "Биг Фо" го улесни с бърза грешка от форхенд и непоставеният играч поведе в отделните сетове.

Противно на логиката, то 22-годишният състезател изигра много слаб сервис гейм за начало на втората част и станахме свидетели на направата на първия брейк в сблъсъка, но Тиафо изглеждаше безкрайно изморен от геройствата си в Щутгарт през изминалата седмица и оттам насетне намери единствено сили да вземе на само още два пъти подаването си до края на срещата, която завърши със заслужен успех на Себастиан Корда.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Най-новият член на топ 10 е аут в Куинс: Корда не остави шансове на шампиона от Щутгарт Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | себастиан корда | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook