Най-после: Ясно е къде ще се проведат тазгодишните WTA финали!

от в 17:19 на 07.09.2023
Калоян Соколов

 Най-после WTA финалите имат своето място и дата в календара за провеждане! Тазгодишната надпревара на осемте най-добри тенисистки за сезона, ще се състои в мексиканския град Канкун. Така страната ще бъде домакин за втори път на въпросното събитие, след като Гуадалахара прие елита на дамския тенис през 2021-ва.

През последните седмици се спекулираше, че шефовете на WTA обмислят да последват примера на своите колеги от ATP, които продадоха правата за Next Gen ATP Finals на Саудитска Арабия, но ключова роля изигра позицията на легенди от ранга на Мартина Навратилова и Крис Евърт, тъй като те бяха категорично против турнирът да се проведе в страна, където жените нямат почти никакви права, а редица активни състезателки също се застъпиха за тях.

В крайна сметка, то явно от организацията са преценили, че би било много лош маркетингов ход, ако решат да се поддадат на финансовите изкушения от страна на Арабския свят. Прага също беше един от кандидатите да се превърна в домакин на събитието, но към момента Чехия е против приемането на спортисти от Русия и Беларус, което би лишило бъдещата световната номер едно Арина Сабаленка от участие.

Така тазгодишните финали ще се състоят между 29 октомври и 5 ноември, а до момента единствено Арина Сабалека, Ига Швьонтек и Елена Рибакина са си гарантирали участието.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-после: Ясно е къде ще се проведат тазгодишните WTA финали! Калоян Соколов
Теми:  
wta | wta finals | Арина Сабаленка | елена рибакина | ига швьонтек | канкун

Коментари





Следвайте ни в Facebook