Най-после: Швьонтек се поизпоти срещу световната №95, но не допусна изненада в Париж

от в 14:44 на 28.05.2022
Мирела Николова

Ига Швьонтек е безспорно най-доминантната фигура в дамския тенис през последните няколко месеца и днес постигна своята 31-ва поредна победа. Въпреки това обаче днешният ѝ успех не дойде по най-лесния начин и тя трябваше да се поизпоти, за да сломи съпротивата на световната №95 Данка Ковинич. Във втората част полякинята допусна обрат от 4:1 до 4:5, но все пак не позволи да се стигне до изненада и затвори мача за крайното 6:3 7:5. Така тя намери място в осминафиналната фаза на тазгодишния Ролан Гарос, където ще премери сили с победителката от срещата между Ализе Корне и Цинвен Женг.

Световната №1 стартира на изключително високи обороти и налагаше изцяло своя стил на игра, засипвайки противниковата половина с изпълнени с огромна мощ форхенди. Макар да спаси четири брейкбола в откриващото си подаване, то при петия от тях черногорката изпрати бекхенда си извън очертанията на корта и така бе подпечатан първия пробив в двубоя. Швьонтек набързо поведе с 3:0 и впоследствие не допусна да загуби лидерството си в резултата, за да си спечели преимущество в отделните части.

Статуквото на корта се запази и в началото на втория сет, когато фаворитката продължи да доминира разиграванията и не след дълго се откъсна с два брейка и 4:1. Точно когато изглеждаше, че това ще бъде поредният експресен успех за топ поставената, Ковинич стабилизира представянето си и същевременно се възползва от понижения интензитет в играта на опонентката си, за да навакса изоставането си и дори да обърне до 5:4 в своя полза. Веднага след това обаче представителката на Полша отново драстично повиши нивото си и спечели последвалите три гейма, гарантирали ѝ сблъсък за влизане в четвъртфиналите.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-после: Швьонтек се поизпоти срещу световната №95, но не допусна изненада в Париж Мирела Николова
Теми:  
wta | ига швьонтек | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook