Най-прогресиращият спортист в света: Алкарас бе отличен с наградата "Лауреус"

от в 15:09 на 09.05.2023
Калоян Соколов

Карлос Алкарас имаше невероятен изминал сезон, след като стартира кампанията си от 32-ра позиция, а впоследствие оглави подреждането на ATP. Тийнейджърът бързо направи прехода от обещаваш талант към една от най-големите звезди в спортния свят и счупи редица рекорди, след като завоюва трофея на US Open и се превърна в най-младия тенисист, който е бил на върха на световната ранглиста изобщо в историята.

Всичко това напълно ни обяснява защо именно 20-годишният испанец е носителят на наградата "Лаурес" в категорията "Пробив на годината", където номинирана беше още Елена Рибакина. Въпросният приз е най-голямата индивидуална награда за един атлет и мнозина я определят като спортния еквивалент на филмовата награда "Оскар".

Големият победител беше Лионел Меси, който беше определен безапелационно за "Спортист на годината", а това е напълно логично, имайки предвид, че аржентинецът до голяма степен собственоръчно изведе страната си до триумфа на Световното първенство в Катар.

При жените пък отличието беше за ямайската лекоатлетка Шели-Ан Фрейзър Прайс, която е настоящата световна шампионка в дисциплината 100 метра гладко бягане, а тенисът също имаше представител в категорията, тъй като Ига Швьонтек беше сред кандидатките за наградата, но трябваше да се задоволи единствено с номинацията.

Припомняме ви, че през миналата година Рафаел Надал се превърна в "Спортист на годината", а рекордьор е швейцарецът Роджър Федерер, който има цели пет подобни статуетки и неизменно си тръгваше с приза между 2004-та и 2007-а година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-прогресиращият спортист в света: Алкарас бе отличен с наградата "Лауреус" Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook