Най-реномираната жертва в първия ден на US Open: Руне събра куфарите за по-малко от 2 часа

от в 02:50 на 27.08.2024
Калоян Соколов

 Холгер Руне се превърна в най-високоранкираната жертва в първия ден на US Open. Световният номер 15 сякаш тъкмо излизаше от кризата в своята игра, достигайки до полуфиналите на Мастърса в Синсинати, но излежда и поредната раздяла с Патрик Муратоглу няма да се окаже печеливш ход за бившата четвърта ракета на света. 21-годишният датчанин нямаше абсолютно никакъв късмет при жребия и трбяваше още на старта да срещне талантливия местен представител Брендън Накашима, който спечели общо цели 6 мача в Монреал и Синсинати, а днес затвърди страхотната си форма.

Непоставеният състезател надви именития си съперник с крайното 6:2 6:1 6:4 за едва 1 час и 57 минути игрово време, а интересното е, че американецът разгромява Руне за втори пореден път, след като го надигра с 6:2 6:0 на миналогодишния Мастърс в Шанхай. По този начин местният любимец си гарантира среща във втория кръг с младия талант Артур Казо.

Първият сет се превърна в истинска наказателна акция от страна на световния номер 50, който реализира 9 уинъри срещу едва 3 непредизвикани грешки. Накашима вкарваше с 30 процента повече от първите си подавания спрямо Руне и затвори сета със серия от 4 последователни гейма.

Скандинавецът продължаваше да бъде на обратния полюс и грешките от неговата ракета водеха с много пред завършващите удари. Младокът изобщо не можеше да разчита на своя сервис, който беше безкрайно неефективен и американецът увеличи своята поредица до 7 гейма. Бившият шампион на Мастърса в Париж най-после се разписа, намалявайки пасива си до 1:3 и имаше шансове във всички останали геймове във втория сет, но загуби всеки един от тях и така изостана с 0:2 в отделните части.

Руне се бореше с всички сили в третия сет и отразяваше успешно брейкболи във всяко едно свое подаване, поддържайки аванса си до 3:2 в своя полза, само че логичното се случи и по-добрият играч на корта проби в седмия гейм, а впоследствие не трепна, поздравявайки се с най-престижната си победа в Големия шлем досега.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Най-реномираната жертва в първия ден на US Open: Руне събра куфарите за по-малко от 2 часа Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | брендън накашима | Обзори | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook