Най-сетне: ATP планира да ограничи продължителността на тоалетните паузи

от в 20:15 на 16.09.2021
Мирела Николова

По време на Откритото първенство на САЩ се разрази грандиозен скандал в двубоя от първи кръг между Стефанос Циципас и Анди Мъри, който впоследствие придоби мащабни измерения. Гъркът бе обвинен многократно от своя колега, че постъпва некоректно, ползвайки паузата между сетовете, за да отиде до тоалетната, където се бави близо 10 минути с цел да наруши ритъма на съперника си. Последва вълна от коментари както обвиняващи световния №3 в измама, така и защитаващи го, тъй като правилникът не ограничава времето, за което даден състезател може да отсъства от корта. 

По всичко личи обаче, че от Асоциацията на професионалните тенисисти възнамеряват да вземат необходимите мерки за предотвратяването на такива ситуации. За това съобщава авторитетното издание Reuters, което се уповава на говорител на АТР:

„Ще има промяна в правилата, касаещи тоалетните паузи и медицинските таймаути на корта. Надявам се, че преди началото на следващия сезон - през януари, ще бъде въведено по-строго правило, що се отнася до прекъсванията по време на мач. 

Мисля, че вече се намираме в такъв момент, когато това вече се е превърнало в наистина сериозен проблем. Всъщност той съществува от дълго време, но сега възнамеряваме да предприемем доста сериозен ход, за да се опитаме да го променим."

Източник: Reuters

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-сетне: ATP планира да ограничи продължителността на тоалетните паузи Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook