Най-трудният удар в тениса: Григор "полетя" и изпълни перфектния бекхенд смач (видео)

от в 09:43 на 25.10.2024
Калоян Соколов

Вчерашният двубой между Григор Димитров и Томаш Махач е безспорно едно от бижутата на настоящия тенис сезон. Двамата тенисисти предложиха изключително високо равнише на игра, а зрелищните отигравания трудно можеха да бъдат преброени с помощта единствено на пръстите на двете ръце.

Истината е, че Махач беше равностоен партньор на Григор по отношение на шоуто и в тайбрека на първия сет спечели феноменално разиграване, в което се оказа два пъти на земята, но накрая достигна до топката след акробатичен плонж в близост до мрежата и и завърши с уверено воле.

Димитров обаче отговори по подобаващ начин в осмия гейм на втория сет, когато родният ни представител беше изненадан от един скъсен форхенд на съперника си и трябваше да импровизира на момента, изпълнявайки недотам убедиителен дропшот.

Чехът достигна с лекота до топката и наглед изпълни отличен лоб, само че Григор показа своя феноменален атлетизъм и се изстреля нагоре във въздуха, за да спечели разиграването със съвършения бекхенд смач, който мнозина определят за най-трудния удар в света на тениса.

Самият Махач нямаше какво да направи освен да сложи невярващ ръце на кръста си, а усмивката озари лицето на Григор, като впоследствие същото се случи и с неговия съперник, за когото можем да кажем, че показа нужното джентълменство, за да оцени изипълнението на световния номер 9 по достойнство.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Най-трудният удар в тениса: Григор "полетя" и изпълни перфектния бекхенд смач (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | hotshot | бгтенис | виена | григор димитров | томаш махач

Коментари





Следвайте ни в Facebook