Накашима шокира Иснър на старта на US Open; Алкарас не остави шансове на Нори

от в 03:58 на 31.08.2021
Владислав Риждов

20-годишният Брандън Накашима поднесе първата сериозна изненада на тазгодишния US Open, след като елиминира 19-я в схемата Джон Иснър. Младият Накашима надделя над сънародника си в последователни сетове - 7:6(7) 7:6(6) 6:3 и записа първи успех в основната схема в Ню Йорк.

Срещата започна по-добре за световният номер 84 и само след няколко минути той поведе с 3:0. С течение на времето обаче Иснър напипа правилния ритъм и не след дълго възстанови паритета в геймовете, а впоследствие двамата трябваше да изиграят тайбрек. В него фаворитът в срещата си осигури комфортен аванс от 5:2 точки, но така и не успя да си осигури точки за сета. Накашима показа борбеност и успя да обърне развоя в своя полза, за да поведе в общия резултат. Втората част също се реши след тайбрек, след като двамата бяха солидни от линията за сервис. Този път инициативата бе на страната на Накашима, който си изгради аванс от 5:2 точки и въпреки че допусна резултатът да бъде изравнен, в крайна сметка хладнокръвно затвори и втория сет в своя полза.

Третата част също предвещаваше да видим нов тайбрек, тъй като  двамата рядко допускаха спадове в представянето си след първите няколко гейма. След средата на сета обаче Накашима вдигна оборотите и материализира втората брейк точка до която достигна, за да си осигури правото да сервира за крайния успех. В последвалия гейм младият американец не трепна и записа една от най-добрите победи в своята кариера до момента.

Друг от представителите на следващото поколение, Карлос Алкарас, също гарантира своето място във втория кръг на турнира. Талантливият испанец се справи със съпротивата на Камерън Нори, надигравайки британеца в последователни части - 6:4 6:4

Двамата показаха равностоен тенис в по-голямата част от времето и срещата бе решена от отделни моменти, в които световният номер 55 се оказа по-солиден. След увереното начало, в което двамата преминаваха безпроблемно през своите сервис геймове, изглеждаше, че развръзката в откриващата част ще бъде решена след изиграването на тайбрек. Алкарас обаче бе на друго мнение и се добра до късен пробив, който впоследствие затвърди и поведе в общия резултат. Вторият сет започна с размяна на брейкове, преди 18-годишният испанец да открадне за втори път подаването на съперника си. До края Алкарас задържа водачеството си и увеличи аванса  си в общия резултат. Третия сет започна по идентичен начин с втората част. След ранна размяна на пробиви, Алкарас постепенно пое контрола. Младият испанец съумя да обърне в своя полза почти загубен гейм и пречупи Нори, а до края не допусна изненада и затвори уверено мача в своя полза.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Накашима шокира Иснър на старта на US Open; Алкарас не остави шансове на Нори Владислав Риждов
Теми:  
us open | брандън накашима | карлос алкарас гарфия | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook