Наказателна акция: Швьонтек отпусна само 4 гейма на финалистка от Шлема и е на 1/2-финал в Рим

от в 16:23 на 14.05.2024
Калоян Соколов

Ига Швьонтек на втори пореден турнир не остави шансове на Мадисън Кийс и така се класира за 1/2-финалите на WTA 1000 надпреварата в Рим, а любопитното е, че го стори с абсолютно същия резултат, както в Мадрид - 6:1 6:3. Бившиата финалистка на US Open имаше само 3 победи през сезона до началото на състезанието в испанската столица, но там достигна до 1/2-финалите, а тази седмица отново не беше далеч от място във финалната четворка в надпревара от този ранг, само че 2-кратната шампионка показа, че е с класи над амеирканката в играта на клей и се нуждаеше от само час и 16 минути, за да си гарантира спор за място във финала с една измежду Кинуен Жанг и Коко Гоф, които ще премерят сили на централния корт във вечерната сесия.

Швьонтек проби още в първия гейм на срещата, след което навакса пасив от 15:40 и затвърди взетото си предимство. Някогашната номер 7 наглед стоеше все по-добре на корта и взе следващото си подаване на нула, демонстрирайки по-добър от тенис от полякинята в този кратък отрязък от 10-ина минути. Впоследствие обаче фаворитката влезе в невероятна серия и загуби само пет точки в следващите 5 гейма, за да затвори сета в своя полза.

Кийс и този път показа положителни знаци в играта си за началото на втората част, застрашавайки сервиса си на топ поставената, но отново не се възползва от шансовете си. 16-ата в света за втори път спечели свое подаване на нула, само че това беше началото на края за нея, тъй като 4-кратната "мейджър" носителка проби за преднина от 3:1 и оттам насетне с лекота доведе сблъсъка до успешна за себе си развръзка, увеличавайки преднината си до 4:1 в преките си сблъсъци с някогашната членка на топ 10.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Наказателна акция: Швьонтек отпусна само 4 гейма на финалистка от Шлема и е на 1/2-финал в Рим Калоян Соколов
Теми:  
wta | ига швьонтек | мадисън кийс | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook