Наказателна акция: Световната №3 срази полуфиналистка от АО и стана част от топ 8 в Маями

от в 23:25 на 27.03.2023
Владислав Риждов

Представянето на Джесика Пегула до момента на Мастърса в Маями показва отличната форма, в която се намира 29-годишната американка от началото на годината. След като премина рутинно през квалификантка в първия си двубой, Пегула не остави шансове и на сънародничката си Даниел Колинс, за да си осигури мач срещу друга поставена в схемата тенисистка - Магда Линет. Полякинята също прави добър сезон и тъкмо бе елиминирала трикратната шампионка Виктория Азаренка, но въпреки че бе затруднена на моменти, местната любимка проведе поредната си наказателна акция на родна земя, класирайки се за своя 12-ти четвъртфинал на ниво "Мастърс" - 6:1 7:5.

По перфектен начин стартира двубоя за поставената под номер три миналогодишна полуфиналистка. Пегула наложи високо темпо на игра още от първата точка и с плътните си и дълбоки удари наказваше своята съперничка при всяка една удобна възможност. За отрицателно време американката се отскубна в резултата с 5:0 след три пробива, като изглеждаше въпрос на минути тя да спечели частта на нула. Сервирайки за сета обаче, Пегула пропусна да реализира точка за спечелването му, докато Линет изигра няколко добри точки и все пак се отчете с гейм на сметката си, но само за да отложи неизбежното - 6:1 за фаворитката.

Проблясъците от страна на полякинята продължиха и тя показа съвсем друго лице при подновяването на играта. 20-тата в схемата сякаш се бе отърсила от грешките, които ѝ попречиха да бъде конкурентноспособна в първия сет, и успя да намери пролука в противниковото поле, за да пробие иначе неотразимата до този момент Пегула. Световната номер 19 затвърди уверено направения брейк и с напредването на сета започваше да се чувства все по-комфортно на корта. В другата крайност пък се озова любимката на домакините, в чиято игра започнаха да преобладават предимно неточностите, което даде възможност на Линет да изравни общия резултат. Точно тогава пък Пегула се върна към нивото от дебютната част, като не само суъмя да редуцира пасива си, но изцяло диктувайки събитията на игрището, спечели безапелационните пет последователни гейма, за да се класира за следващата фаза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Наказателна акция: Световната №3 срази полуфиналистка от АО и стана част от топ 8 в Маями Владислав Риждов
Теми:  
wta | джесика пегула | магда линет | мастърс маями | обзор

Коментари





Следвайте ни в Facebook