Наказателна акция за бившия шампион: Зверев "върза геврек" и оформи зрелище с местен любимец

от в 18:29 на 10.05.2024
Елеонора Александрова

Александър Зверев започна ударно кампанията си в Рим. След тежките поражения в Мюнхен и Мадрид, германецът записа една от най-убедителните си победи. Световният номер 5 надви Александър Вукич с 6:0 6:4 за малко повече от 80 минути игра и така в следващия кръг ще срещне един от най-прогресиращите тенисисти, а именно местния представител Лусиано Дардери (заема рекордното си 54-о място), който по-рано през сезона се поздрави със спечелването на дебютната си ATP титла, триумфирайки на ATP 250 турнира на червени кортове кортове в Кордоба.

Още в самото начало бившият номер 2 наложи убийствено темпо на игра, което накара аутсайдера да допуска повече грешки и да играе пасивно. Това позволи на фаворита да доминира във всеки един аспект от играта си и така, без да загуби гейм в хода на сета, "върза геврек" за половин час игра.

Въпреки катастрофалното начало, австралиецът се мобилизира във втората част. Това ни предложи доста по-равностоен сет, макар и грешките да започваха да преобладават в играта и на двамата тенисисти. Така двамата печелеха геймовете си от началния удар до десетия гейм, където Зверев показа здрави нерви и с пробив си осигури първа победа в тазгодишното издание на Рим, след като преди това се беше измъкнал от 15:40 в миналото си подаване.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Наказателна акция за бившия шампион: Зверев "върза геврек" и оформи зрелище с местен любимец Елеонора Александрова
Теми:  
atp | александър вучич | александър зверев | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook