Наказателна акция: Безмилостен Григор загуби само 4 гейма на старта в Барселона!

от в 13:11 на 19.04.2023
Мартин Петков

Григор Димитров нямаше мечтано начало на клей сезона, след като не съумя да защити точките си от полуфинала на Мастърса в Монте Карло, отпадайки във втория кръг, при което мястото му световната ранглиста подлежеше на спад и той напусна топ 30. Най-добрият ни тенисист обаче разполага с отличната възможност да се реабилитира за слабия си резултат в Княжеството и да възстанови загубените позиции още през настоящата седмица, в която избра да се включи на силната АТР 500 надпревара в Барселона.

Извън корта, преживяването в Каталуния за българина далеч няма да се запомни с добро, след като в дните преди да стартира участието си в турнира, бившият номер три беше ограбен насред улицата от крадци, задигнали часовника му. Въпреки тези перипетии, то жребият за състезанието се оказа благосклонен към Гришо, като го изправи в откриващия му мач срещу световния номер 120 Емилио Гомес, който може да се похвали с едва една победа в сериите АТР 500, както и със само една Чаланджър титла на клей, макар и да е вече 31-годишен.

Димитров пък напълно според очакванията съумя да се възползва от отличния си шанс за рутинен успех на старта в Барселона, като не остави никакви шансове на еквадореца и го разгроми след само 62 минути на корта - 6:3 6:1. По този начин първата ни ракета за четвърто поредно свое участие в турнира преодолява откриващия си сблъсък, като в осминафиналната фаза му предстои да срещне един измежду Александър Шевченко и осмия поставен в схемата - Алекс де Минор.

В самото начало на двубоя двамата бяха по-обрани в действията си, като повече се разчиташе на сервиса за печеленето на лесни точки, което беше добре дошло за родния ни представител, който подаваше на ниво близо до съвършенството. Това донесе и спокойствието в играта на световния номер 31, че постепенно може да покачи агресията в своите удари, като най-добрият ни тенисист неизменно търсеше печелившо отиграване при размените от основната линия, което на моменти биваше нож с две остриета и той продуцираше прекомерен брой неточности.

Въпреки грешките, то с течение на времето Димитров съумя да се нагоди още по-добре спрямо корта и вкарваше ударите си в съперниковата половина с голяма острота, на което Гомес нагледно нямаше шанс да отговори и в старанието си да е равностоен на 11-ия поставен, бъркаше неистово. Предвид зачестилите проблеми за еквадореца да остава конкурентен в разиграванията, бившият номер три усети точния момент, за да вдигне оборотите, като реализира пробив в осмия гейм и след стопроцентова успеваемост на спечелени точки, разиграни на първия му сервис, записа откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част по-нискоранкираният състезател беше напът да спечели дебютното си подаване, като поведе с 40:15, ала оттам насетне първата ни ракета разкри потенциала си за игра на червени кортове, като по презумпция използваше късите топки, които допълнително затрудняваха съперника му, и увеличи серията си до шест поредни спечелени гейма, пробивайки последователно на два пъти. Впоследствие станахме свидетели на първия момент на колебание на начален удар за хасковлията, който след серия от неточности предаде подаването си в актива на съперника, но това далеч не помрачи добрия тонус в представянето му и той мигновено смени на следващата предавка, като не отпусна нито гейм повече на противника до края на сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Наказателна акция: Безмилостен Григор загуби само 4 гейма на старта в Барселона! Мартин Петков
Теми:  
atp | барселона | бгтенис | григор | григор димитров | димитров | емилио гомес

Коментари





Следвайте ни в Facebook