Наказателна акция: Безупречна Томова откри победоносно българското участие на US Open!

от в 23:40 на 23.08.2022
Мартин Петков

Изминаха над две седмици, откакто за последно видяхме Виктория Томова в игра по време на турнира в Гроджиск Мазовецки от категория W100, където българката достигна полуфиналите и посредством завоювания точков актив дебютира в световния топ 100. Първата ни ракета се отдаде на пълна подготовка за US Open, който започва идния понеделник, но квалификациите, в които участие взима Вики, стартираха още днес и тя нямаше никакви трудности в откриващия си двубой да се разправи за само 69 минути на корта със световната номер 209 Алиона Болсова - 6:1 6:2. С успеха си поставената под номер 8 в пресявките софиянка продължава напред и ще срещне една измежду Катерина Завацка (световната №323) и Жоан Цугер (световна №167).

Томова, за която това се явява първи мач на кортовете в Северна Америка, началото се оказа повече от отлично, след като родната представителка си послужи на няколко пъти с обратния удар и реализира ранен пробив. Българката с всяка изминала точка все по-добре се приспособяваше към условията в Ню Йорк, поради което често излизаше победител в разиграванията от основната линия и скоро вече имаше аванс от 4:0 в резултата. Вики поддържаше много високо ниво на концентрация и наказваше всяка неточност от страна на Болсова, като двете си размениха по един гейм със спасени брейкболи, преди първата ни ракета да покачи оборотите и още при сервис на противничката да запише откриващия сет срещу името си.

Във втората част световната номер 95 първа допусна резерви в подаването си и на три пъти не намери очертанията на корта, с което предаде сервиса си за 1:2. Софиянката обаче бързо съумя да се реабилитира, като се ,,закачи" за основната линия и грешките напуснаха играта ѝ, за да видим повече от подобаващ отговор, при който Томова не отпусна нито гейм на съперничката си в оставащите моменти до края на сблъсъка и се поздрави с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Наказателна акция: Безупречна Томова откри победоносно българското участие на US Open! Мартин Петков
Теми:  
us open | бг тенис | виктория томова | квалификации

Коментари





Следвайте ни в Facebook