Наказателна акция: Джокович отпусна само 3 гейма в първия си мач в Тел Авив!

от в 23:01 на 29.09.2022
Мирела Николова

Новак Джокович се завърна на корта през миналата седмица с участие на Laver Cup, където постигна две победи и една загуба. По време на последния му мач там имаше индикации, че изпитва дискомфорт в областта на китката, но през днешния ден напълно разсея съмненията за контузия, постигайки повече от убедителен успех над световния номер 115 Пабло Андухар, надделявайки с 6:0 6:3 за час и 27 минути игра. В следващия етап най-добрият сръбски тенисист ще се изправи срещу своя добър приятел Вашек Поспишил за място в полуфиналната фаза на АТР 250 надпреварата в Тел Авив.

Откриващият сет протече под пълната доминация на 21-кратния шампион от Шлема, който отлично разпределяше ударите си по корта и си създаваше множество удобни възможности да завърши с печеливш удар. От своя страна, испанецът не разполагаше с нужния арсенал, за да окаже каквато и да е съпротива на именития си опонент и съвсем скоро дебютната част отлетя в сметката на фаворита, който не загуби нито един гейм.

В началото на втория сет станахме свидетели на маратонски сервис гейм за Андухар, продължил близо 20 минути, в който видяхме 11 равенства и 5 брейкбола, но в крайна сметка световният номер 115 демонстрира изключително здрави нерви и успя да измъкне този толкова драматичен гейм. Това обаче далеч не бе достатъчно, тъй като в решителните мигове от сета Джокович отново превключи на друга предавка и реализира пробив в осмия гейм, с което си гарантира и крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Наказателна акция: Джокович отпусна само 3 гейма в първия си мач в Тел Авив! Мирела Николова
Теми:  
atp | новак джокович | Обзори | тел авив

Коментари





Следвайте ни в Facebook