Наказателна акция: Зверев даде само един гейм на квалификант и чака Григор или Алкарас!

от в 16:22 на 30.04.2023
Мартин Петков

Александър Зверев продължава да изпитва сериозни затруднения в мачовете си след своето завръщане в Тура през настоящата година, като откриващият му мач на Мастърса в Мадрид единствено доказва това твърдение. Германецът, който е бивш шампион в испанската столица и действащ финалист, трябваше да прекара близо 3 часа и половина на корта, за да обърне от сет и пробив пасив световния номер 53 Роберто Карбайес Баена, но след много битка заслужи победата си и място в третия кръг на турнира.

В него олимпийският златен медалист трябваше да срещне квалификанта Юго Грение, който изживява най-добрата седмица в кариерата си в надпревара от сериите Мастърс 1000, след като вече се справи със съпротивата на Диего Шварцман и Себастиан Корда, за да достигне тази фаза на състезанието. Саша през днешния ден обаче сложи край на приказката на световния номер 128 в Мадрид и се нуждаеше от значително по-малко време на корта, за разлика от предишния си мач, по пътя към победата, с която се поздрави след само 57 минути игра - 6:1 6:0. С успеха си полуфиналистът от Ролан Гарос се класира за фазата на последните 16 в испанската столица, където му предстои да премери сили срещу един измежду първата ни ракета Григор Димитров и защитаващия шампион Карлос Алкарас, които ще определят съперника на Зверев по-късно днес в мача на деня.

На старта на двубоя фаворитът ясно засвидетелства разликата в класите между себе си и квалификанта, като спечели първите девет точки в мача и необезпокоявано поведе с пробив. Грение все пак не допусна да стане жертва на собственото си разочарование и се разписа в резултата, печелейки последвалото си подаване, ала оттам насетне Саша наложи пълната си доминация във всяко едно отношение и спечели следващите четири гейма, за да запише откриващия сет на сметката си.

Във втората част бившият шампион продължи започнатото, като на бърза ръка си завоюва преднина от ранен брейк, ала по-впечатляващото в случая беше фактът, че световният номер 16 успя да пласира 22 поредни първи сервиси по примера на Стефанос Циципас от вчера, когато гъркът вкара 39 последователни първи подавания срещу Доминик Тийм. Впоследствие французинът пропусна неколкократно възможността си да се разпише в резултата и Зверев му "върза геврек", за да подпечата победата си, след като спечели последните 10 десет гейма в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Наказателна акция: Зверев даде само един гейм на квалификант и чака Григор или Алкарас! Мартин Петков
Теми:  
atp | александър зверев | мадрид | уго грение

Коментари





Следвайте ни в Facebook