"Накрая просто нямах сили": Рибакина обвини организаторите за загубата си на финала в Маями

от в 01:15 на 02.04.2024
Калоян Соколов

Елена Рибакина изглеждаше в отлична позиция да спечели титлата на WTA 1000 състезанието в Маями, имайки предвид, че на финала трябваше да премери сили с местната представителка Даниел Колинс, която се намираше под номер 53 в световната ранглиста и никога не беше достигала на такъв етап от толкова престижна надпревара. Предварителни очаквания обаче бяха разбити на пух и прах от Колинс, която преодоля съпротивата на Рибакина в последователни сетове и така бившата шампионка от Уимбълдън трябваше да претърпи второ поредно поражение в спора за титлата на този турнир.

Самата Рибакина пък вмени вина на организаторите на турнира, които според нея са направили всичко възможно тя да не бъде в оптимално състояние за финалната си среща:

"Определено не бях на 100 процента готова за този мач. Беше ми много трудно след 3-часовия мач със Сакари, който завърши около полунощ. Почти винаги ме слагаха да играя във вечерната сесия и си лягах не по-рано от 3 сутринта. Към края на турнира пък започнах да играя през деня и нямах никакво време за възстановяване. Графикът на мачовете ми непрекъснато се променяше в хода на надпреварата. Сблъсках се с много предизвикателства през изминалата седмица и късметът ми помогна да преодолея някои от тях, но накрая просто нямах никакви физически сили" - споделя представителката на Казахстан, която имаше абсолютно същите претенции и на миналогодишното състезание в Монреал.

Източник: GoTennis.Ru

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Накрая просто нямах сили": Рибакина обвини организаторите за загубата си на финала в Маями Калоян Соколов
Теми:  
wta | елена рибакина | интервюта | любопитно | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook