Наоми Осака: Григор Димитров ми послужи за вдъхновение

от в 02:57 на 08.01.2022
Калоян Соколов

Наоми Осака се завърна на корта за пръв път от миналогодишния US Open и демонстрира чудесна форма по време на досегашните си двубои от WTA 250 надпреварата в Мелбърн, където се класира с лекота за полуфиналите. Австралийският град определено е сред любимите турнирни дестинации на японката, която спечели титлата от Откритото първенство на Австралия през 2021-ва и изглежда твърдо решена да повтори своя триумф.

Това обаче изисква сериозна работа и внасяне на нови подобрения в нейната играта, като в момента четиркратната шампионка от Шлема се е концентрирала върху постигането на прогрес при своите изяви на мрежата. Самата Осака пък разказа на днешната си пресконференця как е почерпила вдъхновение от изявите на нашия Григор Димитров в точно този така важен компонент, а ето какво точно сподели бившата номер едно:

"Работя сериозно по подобряването на докосването си, макар че моят треньор Вим Фисет го определя за недотам лошо, но самата аз почти никога не съм се опитвала да излизам на мрежата. Винаги съм искала да се чувствам по-комфортно в близост до филето, тъй като редовно съм усещала дадена възможност да тръгна напред, само че просто не съм имала увереност да бъда в тази част от корта.

Въпросната способност е много важна и всъщност успях да наблюдавам мача на Димитров, в който той и неговият съперник бяха отлични при завършването на точките в конкретната зона и ми се прииска да бъда като тях. Те ми послужиха за вдъхновение" - завърши азиатката.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Наоми Осака: Григор Димитров ми послужи за вдъхновение Калоян Соколов
Теми:  
wta | григор димитров | интервюта | любопитно | наоми осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook