Наоми Осака направи първата успешна стъпка към защитата на титлата си!

от в 05:24 на 31.08.2021
Калоян Соколов

Наоми Осака се намира в тежък период, след като трябваше да се справя с редица паник атаки и цялото напрежение около отказа ѝ да говори с медиите. Всичко това принуди японката да си вземе по-дълга пауза от тениса, докато се възстанови най-вече на ментално ниво, но нещата не се развиха по осбено приятен начин за бившата номер едно, защото тя допусна ранни поражения на Олимпиадата и силния турнир в Синсинати.

US Open обаче винаги е било щастливо място за японкята, която стартира защитата на титлата си с безкомпромисен успех над Мари Бузкова - 6:4 6:1. Така азиатката си осигури мястото във втория кръг на заключителния "мейджър" за сезона, а там ще я очаква сблъсък с талантливата Олга Данилович. Поставената под номер 3 изпитваше сериозни проблеми в откриващата част, като дори трябваше да спасява скрит сетбол, ала точно тогава трикратната шампионка от Шлема се съвзема и пласира серия от отлични начални удари, а впоследствие на свой ред пое инициативата и отмъкна първия сет.

Така Осака се успкои и заигра далеч по-освободено, което бе само в нейна полза и разликата в класите започна да се превръща във все по-отчетлива. Чехкинята все пак извоюва гейма на честта, само че нямаше силите да постигне нещо по-значимо в двубоя и победата закономерно отиде в актива на доскорошната водачка в световната ранглиста.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Наоми Осака направи първата успешна стъпка към защитата на титлата си! Калоян Соколов
Теми:  
wta | мари бузкова | наоми осака | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook