Напук на проблемите извън корта: Синер пак се измъкна след обрат над "щастлив губещ" в Пекин

от в 12:27 на 28.09.2024
Калоян Соколов

Яник Синер постигна още един обрат след сет пасив. Италианецът определено не страда от разсейвания извън корта, след като преди броени дни загуби своята леля, на която посвети спечелената титла от US Open, а днес се разбра, че WADA е променила становището си по неговия казус и той е застрашен със спиране на състезателните му права за период от до 2 години.

Изглежда обаче и това не е в състояние да сломи духа на световния номер едно, който на старта в Пекин се върна от сет пасив срещу Николас Джари, а днес направи абсолютно същото, за да преодолее съпротивата на "шастливия губещ" Роман Сафиулин.

Руснакът демонстрира нагледно защо може да се похвали с победи над Александър Зверев, Стефанос Циципас и Карлос Алкарас, но италианецът отказа да се присъедини към този списък и триумфира с финалното 3:6 6:2 6:3 за 2 часа и 22 минути игрово време, с което защитаващят шампион си осигури 1/4-финален сблъсък с ветерана Роберто Баутиста Агут, възползвал се максимално от оттеглянето на Григор Димитров в неговия поток от схемата.

69-ият в света стартира ударно срещата и проби големия фаворит още на старта, като първата почивка дойде при 3:0 гейма в полза на Сафиулин. Италианецът се върна скоропостижно в играта, намалявайки пасива си до 2:3 и излеждаше, че нещата си идват по местата.

"Щастливия губещ" обаче беше много по-ефективен на първи сервис, а освен това пласира два пъти повече уинъри от топ поставения в хода на частта, като всичко това му позволи отново да си върне пробива предимство и този път да го задържи до приключването на сета.

Сафиулин беше тестван в самото начало на втората част, но той не трепваше във важните моменти и поддържаше равенството до 2:2, спасявайки редица точки за пробив. Все пак закономерното се случи и Синер се възползва от видното си игрово предимство, печелейки цели седем поредни гейм, за да се откъсне напред с 3:0 в решителната част.

Руснакът не се беше предал и затрудняваше сериозно съперника си от ретур, само че световният номер едно издържа на атаките от другата страна на мрежата и продължава да мечтае за втора поредна титла в китайската столица.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Напук на проблемите извън корта: Синер пак се измъкна след обрат над "щастлив губещ" в Пекин Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | пекин | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook