Напук на съмненията: Надал показа защо е "Краля на клея" и взе реванш от световния №11

от в 19:20 на 27.04.2024
Елеонора Александрова

В последните 2 седмици Рафаел Надал прави своето голямо завръщане на настилката, донесла му най-много успехи - а именно на клей. Въпреки дългото му отсъствие, поради наранявания, то Матадора изглежда далеч от приключил с голямата игра, въпреки намеренията си за отказване от спорта. Днес испанецът взе своя реванш от Барселона на Алекс де Минор със 7:6(6), 6:3. В следващия кръг го очаква Педро Качин.

Срещата започна със сравнително бавни темпове и за двамата тенисисти. В първите минути Надал изглеждаше инициаторът, а в резултат на това бе ранният пробив, който Матадора реализира още във втория гейм. След това де Минор използваше енергията си, като основно оръжие срещу бившия номер 1, което му позволи да се завърне в играта. В момента на възхода на играта на австралиеца обаче възникна скандален момент, породил се от неправилно решение на съдията. В третия гейм при 40:15 за 11-тия в света, Рафа прекъсна точката, за да претендира, че топката е аут. Съдията обаче не прие оспорването, тъй като испанецът не поиска проверка. Въпреки неудобната ситуация, това не повлия върху качеството на игра на двамата тенисисти. Следваха няколко напълно равностойни гейма, със сравнително кратки разигравания, но и с по няколко впечатляващи удара от Надал, въпреки възрастта му. Впоследствие сетът се стигна до тайбрек. Дългият гейм започна повече от обещаващо за Матадора, печелейки 6 от първите 8 точки. След това обаче де Минор се мобилизира и изравнявайки резултата в тайбрека бе близо до обрата, ала Надал съумя да затвърди преднината си и така да спечели първия сет.

Спечеленият първи сет даде необходимото самочувствие на Матадора за началото на втората част. Първите два гейма бяха повторение на предния сет, ала играта на Надал бе значително по-ефективна. Испанецът наложи толкова силно темпо, че на моменти напомняше на себе си от по-силните си години. Така без да остави шанс на по-младия си противник Рафа взе своя реванш от Барселона!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Напук на съмненията: Надал показа защо е "Краля на клея" и взе реванш от световния №11 Елеонора Александрова
Теми:  
atp | алекс де минор | мадрид | Обзори | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook