Нарочно изтрит отпечатък, паник атака и сълзи на корта: Грозни сцени на турнира в Будапеща

от в 13:23 на 19.07.2023
Мирела Николова

Тенисът е известен като спорт на аристократите и спортсменството винаги е било неизменна част от турнирите на най-високо ниво. Всички морални граници обаче бяха прекрачени през вчерашния ден на WTA 250 турнира в Будапеща, когато в двубоя от първи кръг световната №45 и втора поставена в схемата Шуай Джън напусна корта след отказване и сълзи на очи заради крайно неспортсменско поведение от страна на опонентката ѝ - местната представителка Амариса Тот, последвано от освирквания към китайката, която имаше най-малка вина в скандалната ситуация. 

Случаят се разигра в първия сет при резултат 5:5 15:15, когато ударът на Джън се приземи в близост до страничната линия и бе отсъден в аут. Азиатката пожела съдията на стола да инспектира отпечатъка, но реферът отказа да слезе от стола си, като междувременно Тот отиде и изтри следата от топката. 

"Чакай, чакай, чакай! Остави отпечатъка! Какво правиш?", разкрещя се Джън към унгарката, след което се обърна гневно към съдията, искайки обяснение как изобщо може да се позволява подобно нещо. Впоследствие бе показан близък кадър от спорната топка, която категорично е пласирана върху линията, при това с почти половината си обем.

След въпросната ситуация публиката непрестанно освиркваше световната №45, която на следващата почивка при 5:6 поиска медицински таймаут. Джън просто не можеше да сдържи сълзите си и няколко секунди по-късно реши, че разстроеното ѝ психическо състояние не ѝ позволява да продължи срещата.

Въпреки всичко случило се китайката все пак отиде до стола за почивка на Тот, за да я поздрави, но тогава унгарката за пореден път показа пълна липса на спортсменство, вдигайки триумфално ръце след отказването на противничката си. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нарочно изтрит отпечатък, паник атака и сълзи на корта: Грозни сцени на турнира в Будапеща Мирела Николова
Теми:  
wta | будапеща | любопитно | шуай джън

Коментари





Следвайте ни в Facebook