Нашествие на 19-годишни: Руне смълча френската публика и си уреди мач с Циципас!

от в 23:15 на 28.05.2022
Мирела Николова

През миналата година двама 19-годишни в лицето на Лоренцо Музети и Яник Синер достигнаха до осминафиналната фаза на Откритото първенство на Франция, като традицията бе продължена и през този сезон. След като през вчерашния ден Карлос Алкарас си резервира място сред най-добрите 16 в надпреварата, днес и неговият връстник Холгер Руне го последва, за дад се превърне в последния осминафиналист на Ролан Гарос.

Това стана факт, след като в двубоя от вечерната сесия на "Филип Шатрие" младият датчанин смълча френските фенове по трибуните, не оставяйки никакви шансове на местния любимец Юго Гастон, и оформи повече от убедителното 6:2 6:2 6:3. По този начин Руне сложи край на френското участие в Париж тази година и в битка за място на четвъртфиналите ще се изправи срещу Стефанос Циципас.

Представителят на домакините стартира по изумителен начин, пласирайки три поредни смразяващи уинъра, които стояха в основата на реализирането на брейк в първия възможен момент. Незабавно след това обаче световният №40 повиши неимоверно нивото си и имаше отговор за всичко, което му предоставяше опонентът, като това му помогна да запише цели 5 поредни гейма на своята сметка, за да достигне до аванс от 5:1 и да предреши изхода на частта в своя полза.

Статуквото на корта остана непроменено и във втория сет, където отново надмощието бе изцяло на страната на Руне. Той бе изключително прецизен в насочването на ударите си и дочакваше удобния момент, в който да ускори топката и да предизвика неточност от ракетата на съперника. Не след дълго станахме свидетели на първия брейк в неговия актив за 2:1, а оттам насетне тийнейджърът бе непоколебим в изявите си от сервис линията, лишавайки Гастон от възможност за обрат.

Третата част също не предложи интрига, след като още в самото ѝ начало датчанинът поведе с пробив и 3:0. Той продължаваше да бъде по-активният от двамата състезатели, този, който търсеше инициативата, благодарение на което дублира преднината си от брейк и се откъсна напред с 5:1, след което бе само въпрос на време да прати мача в историята.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нашествие на 19-годишни: Руне смълча френската публика и си уреди мач с Циципас! Мирела Николова
Теми:  
atp | Обзори | ролан гарос | холгер руне | юго гастон

Коментари





Следвайте ни в Facebook