Национален герой: Джокович донесе втори триумф на Сърбия и направи пълен разгром над Гърция!

от в 19:20 на 15.09.2024
Елеонора Александрова

Новак Джокович продължава победната си серия на Купа "Дейвис". След като вчера 24-кратният "мейджър" шампион разгроми световния номер 770, Йоанис Силас, с 6:0 6:1 за по-малко от 40 минути игрово време, днес той, заедно с една от младите надежди на Сърбия, Хамад Меджедович, победиха Аристотелис Танос и Петрос Циципас с 6:3 3:6 6:3 за 2 часа и 13 минути игрово време.

С този успех Сърбия поведе с 3:0 срещу Гърция, което означава, че представителите на западната ни съседка със сигурност ще играят плейоф за влизане в най-горното ниво на отборната надпревара и още догидина биха могли да участват на финалите в Малага.

Срещата не започна по най-добрия начин за сръбското дуо, тъй като представителите на южната ни съседка реализираха пробив на нула и поведоха с 3:1. Въпреки неприятното за Джокович и Меджедович начало, те стабилизираха играта, за разлика от гърците, които влязоха в много негативна поредица и фаворитите затвориха сета с 5 поредни гейма в своя полза.

Втората част ни предложи равностоен сблъсък. Двете двойки печелеха скоропостижно техните подавания,но изненадващо в осмия гейм Танос и Циципас имаха възможност за пробив, от която се възползваха. Този път гръцкото дуо не допусна обрат и запазвайки преднината си до края, изравни резултата в сетовете.

Огромната подкрепа по трибуните, мотивира допълнително Джокович и Меджедович във финалната част. Сръбската двойка постепенно започваше да поема инициативата, демонстрирайки по-високата си класа спрямо по-нискоранкираните гърци.

Усилията на домакините бяха възнаградени с късен пробив на нула в осмия гейм, което затвърди успеха на Сърбия над Гърция, а 21-годишният Хамад Меджедович сбъдна мечтата си да играе заедно със своя идол, който досега е финансирал цялата му кариера, като Ноле поиска публиката специално да аплодира неговия партньор след края на мача.



Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Национален герой: Джокович донесе втори триумф на Сърбия и направи пълен разгром над Гърция! Елеонора Александрова
Теми:  
гърция | купа дейвис | новак джокович | сърбия | хамад меджедович

Коментари





Следвайте ни в Facebook