Навръх 37-ия си рожден ден: Неостаряващият Джокович си подари победа на старта в Женева!

от в 21:34 на 22.05.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович си направи чудесен подарък с победа навръх своя 37-и рожден ден! Световният номер едно в последния момент реши да приеме "уайл кард" за участие на ATP 250 надпреварата в Женева, като неговата цел беше да натрупа максимално много мачове преди Ролан Гарос и най-после да навлезе в оптимален състезателен ритъм на червени кортове.

Топ поставеният определено ще има забележки и към днешното си представяне, тъй като Яник Ханфман му беше равностоен в големи периоди от техния сблъсък, но все пак класата на сърбина взе връх в решителните моменти и той се наложи над екзекутора на Анди Мъри - 6:3 6:3 за 1 час и 12 минути игрово време. Така сърбинът се класира за 1/4-финалната фаза, където утре ще премери сили с един измежду 8-ия поставен Талон Грийхспор и бившия финалист в турнира - Денис Шаповалов.

Началото на срещата беше абсолютно равностойно, а качеството на игра беше изключително високо, като уинърите бяха значително повече от непредизвиканите грешки. 24-кратният "мейджър" носител срещаше трудности с мощния начален удар и плоски отигравания на германеца, но бързо съумя да намери успешнат рецепта за противодействие и реализира пробив за аванс от 4:2, който се оказа достатъчен за спечелването на откриващия сет, въпреки че трябваше да отразява цели седем брейкбола в последните си две подавания.

Непоставеният тенисист далеч не се беше предал и използваше всяка една възможност да поема инициативата и да пуска бекхенда си по правата в действие, а нещата се получаваха с лекота за Ханфман и той заслужено поведе с 3:0. Това обаче сякаш само подразни големия фаворит и неговият отговор не закъсня, като последваха 6 поредни гейма в полза на балканеца и той много скоро можеше да напусне корта в ролята на победител, записвайки своя успех под номер 1100 в ATP Тура.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Навръх 37-ия си рожден ден: Неостаряващият Джокович си подари победа на старта в Женева! Калоян Соколов
Теми:  
atp | женева | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook