Навръх Бъдни вечер: Григор се включва в отбор заедно с Циципас, Бадоса и Сабаленка

от в 17:30 на 22.11.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров за втора поредна година ще се включи в демонстативната отборна надпревара - World Tennis League. Българинът отново ще бъде част от отбора на "Хвърчилата", като ще се събере със своите съотборнички от предходното издание на състрзанието, а именно Паула Бадоса и Арина Сабаленка. Единствената промяна в отбора е породена от липсата на Новак Джокович, който ще бъде заместен от Стефанос Циципас.

Припомняме ви, че Григор беше най-полезния играч за тима през 2022-ра, като спечели мача си на сингъл срещу Ник Кирьос, а освен това постигна две победи от общо три мача в срещите си на смесени двойки. Тази година обаче надали Димитров ще си партнира с Бадоса, имайки предвид, че Циципас е в тима и вероятно влюбената двойка ще иска да запише съвместен дебют на корта.

Надпреварата ще се проведе на твърди кортове между 21 и 24 декември в Абу Даби, а традиционно всяка вечер зрителите ще могат да се насладят на концерт с участието на някои от най-големите музикални звезди, сред които този път ще бъдат 50 Cent, Ne-Yo и Akon.

Освен "Хвърчилата", то другите отбори в турнира са тези на "Ястребите" (Ига Швьонтек, Каролин Гарсия, Каспър Рууд и Хуберт Хуркач), "Соколите (Франсис Тиафо, Тейлър Фриц, Лейла Фернандес и Елена Рибакина) и "Ястребите" (Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Белинда Бенчич и София Кенин), които ще са и първите съперници на "Хвърчилата" в демонстративното събитие.

Самото състезание ще противопостави всички тимове в преки сблъсъци един срещу друг, като на Бъдни вечер ни предстои да станем свидетели на големия финал, в който сили ще премерят двата отбора с най-добри показатели. Сблъсъците ще се състоят от общо три мача (женски сингъл, мъжки сингъл и смесени двойки), а водещият показател ще бъдат спечелените геймове в отделните срещи, за да се запази максималната интрига и възможност за обрати до последно.

Точно турнирът в Обединените Арабски Емирства се явява следващото тенис събитие в календара на първата ни ракета, след което той ще се отправи към Австралия за началото на новия сезон, който ще стартира с участие на ATP 250 надпреварата в Бризбейн (31 декември - 7 януари), където завоюва трофея през 2017-та година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Навръх Бъдни вечер: Григор се включва в отбор заедно с Циципас, Бадоса и Сабаленка Калоян Соколов
Теми:  
atp | world tennis league | абу даби | бгтенис | григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook