Навратилова след обвиненията срещу Зверев: Този човек трябва да бъде сериозно разследван

от в 15:02 на 21.07.2023
Мирела Николова

През вчерашния ден стана ясно, че една от бившите приятелки на Александър Зверев - Бренда Патеа, която има 2-годишна дъщеря от тенисиста, е отправила обвинение към германеца в домашно насилие. Според германските медии Берлинската прокуратура е поискала издаване на наказателно постановление срещу бившия №2 в света, а адвокатите на Патеа са пожелали обезщетение в размер на половин милион евро.

Това обаче не е първият случай, в който Саша е обвинен в домашен тормоз, тъй като преди няколко години друга негова бивша партньорка в лицето на Олга Шарипова отправи същите обвинения. Така АТР започна разследване по случая и в началото на този сезон бе обявено, че не са открити достатъчно доказателства в подкрепа на твърденията на Шарипова.

Вследствие на всичко това бившата №1 и 18-кратна "мейджър" шампионка Мартина Навратилова използва социалните си мрежи, за да заяви позицията си, че световният №19 този път трябва да бъде внимателно проучен:

"Този случай е необходимо да бъде сериозно разследван и проверен до последния детайл, а не както предишния път, когато разследването на АТР стигна доникъде. Без никакво съмнение в тениса има нужда от политика срещу домашното насилие", добави най-титулуваната тенисистка за всички времена, която неведнъж се е изявявала като активен защитник на човешките права.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Навратилова след обвиненията срещу Зверев: Този човек трябва да бъде сериозно разследван Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | александър зверев | бренда патеа | интервю | любопитно | мартина навратилова

Коментари





Следвайте ни в Facebook