Навратилова изригна: Пен Шуай може да е в безопасност, но не е свободна жена

от в 15:36 на 29.11.2021
Диана Андреева

През изминалите седмици една от най-често обсъжданите теми в света на тениса е придобилият мащабни размери скандал с изчезването на тенисистката Пен Шуай, която в началото на този месец обвини китайския вицепремиер в сексуално насилие, а впоследствие нямаше никаква връзка с нея. По-късно обаче бившата №1 на двойки проведе 30-минутен видеоразговор с президента на МОК - международен Олимпийските комитет, Томас Бах, в който Пен споделя, че е добре и в безопасност, като също така благодари за оказаната ѝ подкрепа.

Макар тази поредица от събития да е наглед позитивна, то остават въпросите относно това защо продължава да има рестрикции върху профила на Шуай в социалната мрежа Weibo, както и че не е споменавано името ѝ в продължение на близо 2 седмици. Именно това безпокои и бившата шампионка при дамите Мартина Навратилова, която сподели мнението си в своя акаунт в Twitter, а ето и точните й думи:

"Мисля, че вече разбрахме, че Пен Шуай не е свободна жена. Това е видимо. Към момента изглежда, че е в безопасност, но е силно ограничена. Срам..." - завърши Навратилова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Навратилова изригна: Пен Шуай може да е в безопасност, но не е свободна жена Диана Андреева
Теми:  
wta | мартина навратилова | пън шуай

Коментари





Следвайте ни в Facebook