Навръх 16-ия си рожден ден: Андреева сътвори нов тенис подвиг и изхвърли още една поставена!

от в 23:50 на 29.04.2023
Калоян Соколов

Несъмнено представянето на Мира Андреева е голямото събитие на WTA 1000 надпреварата в Мадрид. Тийнейджърката получи "уайлд кард" за участие в основната схема и въпреки че никога не беше участвала на състезание от подобна ниво, то това не ѝ попречи на старта да надвие бившата финалистка от Шлема - Лейла Фернандес. Впоследствие рускинята записа и първата си победа над представителка на топ 20, надделявайки над Беатриз Хадад Мая, като днес не остави шансове и на полуфиналистката от тазгодишния Аустрелиън Оупън, а именно Магда Линет.

Всичко това беше един страхотен подарък за Андреева, която днес навършва крехките 16 години и изглежда, че тепърва ще чуваме много за тази безкрайно талантлива млада тенисистка. Всъщност световната номер 194 все още не е загубила мач при жените от началото на 2023-та, печелейки титлите на турнирите в швейцарските градове Белинцона (награден фод 60 хиляди долара) и Киасо (награден фонд 80 хиляди долара).

Единственото поражение на Мира датира от финала при девойките в Мелбърн, когато тя отстъпи на своята сънародничка Алина Корнеева, а вдругиден ще има шанс да се изправи и срещу шампионката при жените от първата "мейджър" надпревара през годината, излизайки в сблъсък срещу Арина Сабаленка.

Първите два гейма от срещата бяха изключително равностойни, но всеки от тях беше спечелен от Андрева, която с лекота затвърди пробива си предимство и поведе с 3:0. Линет обаче намери най-добрия си тенис точно навреме и изглеждаше, че е напът да установи контрол върху мача, осъществявайки рибрейк. Подобно нещо по никакъв начин не се случи и рускинята продължи да ни изумява със своята психическа устойчивост, а полякинята видимо започваше да губи контрол над емоциите си и спечели само един от следващите четири гейма, което означваше, че тийнейджърката е със сет напред в резултата.

Втората част също стартира превъзходно за участващата с "уайлд кард" състезателка, която реализира брейк на нула и светкавично увеличи аванса си до 2:0. По-високоранкираната тенисистка отново се опита да върне веднага пробива, само че този път Андреева удържа на натиска и оттам насетне нямаше какво да я спре към 1/8-финалите в Мадрид, като тя дори отмъкна още веднъж подаването на именитата си съперничка и така подпечата поредния си повече от впечатляващ триумф през настоящата седмица!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Навръх 16-ия си рожден ден: Андреева сътвори нов тенис подвиг и изхвърли още една поставена! Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | магда линет | мадрид | мира андреева | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook