Навръх 19-ия си рожден ден: Алкарас си подари среща с идола си Рафаел Надал!

от в 23:20 на 05.05.2022
Мирела Николова

Карлос Алкарас се превърна във водеща фигура в световния мъжки тенис през последните месеци и пристигна на Мастърс надпреварата в Мадрид като един от фаворитите за трофея, а досега младият испанец напълно оправдава високите очаквания към себе си и навръх своя 19-и рожден ден се класира за четвъртфиналната фаза на турнира. Днес той сломи съпротивата на световния №11 Камерън Нори, за да надделее в три сета - 6:4 6:7(4) 6:3, и да си резервира билет за четвъртфиналите, където ще станем свидетели на наелектризиращ сблъсък между него и Рафаел Надал.

Още от самото начало на двубоя младокът налагаше своя изключително агресивен стил на игра, който често предизвикваше неточности от ракетата на Нори. Алкарас се възползваше от всеки един по-плитък удар на съперника, за да ускори топката и да си създаде възможност да завърши с уинър, което стоеше в основата на реализирания от него пробив в четвъртия гейм, който бе безпроблемно затвърден за 4:1. Сервирайки за спечелване на сета, местният представител позволи напрежението да го завладее и допусна връщане на брейка, но незабавно се мобилизира и още в ответното противниково подаване осъществи нов пробив, с който прибави откриващата част към своята сметка.

Вторият сет стартира с убедително спечелени геймове от сервиращите, поради което равенството в резултата се запази до 2:2. Тогава Алкарас допусна момент на разколебаване, довел до няколко непредизвикани грешки и брейк в актива на британеца. Това обаче по никакъв начин не притесни световния №9 и той отново заигра на познатото си ниво, за да осъществи моментален рибрейк - 3:3. Последва серия от безапелационни подавания за двамата, довела до решителен тайбрек, в който късен минипробив след непредизвикана грешка на испанеца предопредели изхода на сета в полза на Нори.

В началото на третия сет Алкарас просто летеше по корта и изглеждаше по-мотивиран от всякога. След ювелирно изпълнение на къса уинър, последвана от великолепни рефлекси в близост до мрежата, младокът съумя да осъществи пробив в първия възможен момент, който впоследствие бе затвърден на нула. В следващите си две подавания представителят на домакините бе изправен пред точки за връщане на брейка, но именно в тези моменти рожденикът изваждаше на показ най-доброто, на което е способен, за да опази преднината си. Той достигна до възможност за спечелване на двубоя още при посрещане, която бе материализирана след двойна грешка на Нори, узаконила крайната победа за испанеца.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Навръх 19-ия си рожден ден: Алкарас си подари среща с идола си Рафаел Надал! Мирела Николова
Теми:  
atp | камерън нори | карлос алкарас | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook