Най-добрата тийнейджърка в света разделя Виктория Томова от 1/4-финалите в Бад Хомбург

от в 15:20 на 24.06.2024
Калоян Соколов

Линда Носкова ще е съперничката на Виктория Томова в 1/8-финалите на WTA 500 тревната надпревара в Бад Хомбург. Чекинята надви "щастливата губеща" Тейлър Таунсенд на старта със 7:5 6:1, а интересното е, че нашата първа ракета при дамите надви същата тенисистка в квлаификациите и то още по-убедително. Носкова е най-предно класираната тийнейджърка в световния тенис към този момент. 19-годишната тенисистка заема рекордното си 26-то моясто в класацията на WTA, като печели с 6:3 6:3 единствената си досегашна срещна, която се състои на клей Чаланджър в Хърватия през 2022-ра.

Младата състезателка прави страхотно впечатление още при девойките, оглавявайки световната ранглиста, след като като триумфира с титлата на Ролан Гарос. Впоследствие тя прави забележителен преход при жените и още на 14-годишна възраст печели цели четири титли на ниво ITF. Големият пробив на тийнейджърката идва в началото на миналия сезон, когато тя достига до финала на WTA 500 турнира в Аделаида, надигравайки тенисистки от ранга на Дария Касаткина, Виктория Азаренка и Онс Жабер, за да отстъпи в спора за трофея на Арина Сабаленка, а така тя влиза в топ 50 на света.

Най-голямата победа на Носкова пък отново идва на австралийска земя. Чехкинята през тази година достигна до 1/4-финалите на Аустрелиън Оупън и то постигна това с триумф над световната номер едно Ига Швьонтек, превръщайки се в една от малцината тенисистки надиграли полякинята през 2024-та.

Томова обаче е във формата на живота си и има 10 успеха в последните си 13 срещи, докато младата състезателка тепърва свиква с тревната настилка, на която засега има 3 победи в своята кариера, така че ни остава да се надяваме Томова да запише вероятно най-преситжната си победа в кариерата, ако изключим триумфа над Екатерина Александрова на Ролан Гарос, който беше първи подобен за българката над представителка на топ 20.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Най-добрата тийнейджърка в света разделя Виктория Томова от 1/4-финалите в Бад Хомбург Калоян Соколов
Теми:  
wta | бад хомбург | бгтенис | виктория томова | линда носкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook