Най-добрият подарък на сбогуване: От ATP предварително обявиха Тийм за шампион във Виена

от в 18:07 на 22.10.2024
Калоян Соколов

Звездната кариера на Доминик Тийм може да приключи още днес, след като бившият номер 3 така и не се възстанови напълно от контузията в китката, която получи на турнира в Майорка през 2021-ва и реши да се оттегли пред родна публика във Виена, след като резултатите му бяха много под желаното ниво, откакто се завърна обратно на корта и често инкасираше тежки загуби дори на Чаланджър ниво.

Към момента бившият шампион от US Open е в серия от 5 поредни поражения и за последно спечели мач през месец, което определено накланя везните към италианеца Лусиано Дардери, с когото австриеца ще премери сили тази вечер на централния корт в австрийската столица.

Вчера пък домакините организираха специално церемония в чест на своя местен герой, а част от него бяха други от най-големите имена в световния тенис, сред които Франсис Тиафо, Матео Беретини, Александър Зверев и легендарния Борис Бекер.

Накрая тържеството завърши с изигран демонстративен сет между Зверев и Тийм, който се явяваше своеобразно повторение на техния финал на US Open oт 2020-та, когато австривцът осъществи обрат от 0:2 сета, а този път "Доминатора" отново спечели, надделявайки над своя близък приятел с 6:3 гейма.

Изглежда пък от ATP бяха решили да направят един голям подарък на бившия номер 3 по случай неговото отказване, защото побързаха да го коронват като шампион в турнира и за кратко Тийм фигурираше в ранглистата с нови 500 спечелени точки, заемайки 87-а позиция.

Грешката обаче бързо беше поправена и явно от организацията нямат намерение да пенсионират австриеца в топ 100 на света, след като отново го върнаха на неговата актуална 318-а позиция и така битката за трофея във Виена отново стана отворена.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Най-добрият подарък на сбогуване: От ATP предварително обявиха Тийм за шампион във Виена Калоян Соколов
Теми:  
atp | виена | доминик тийм | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook