Най-голямата жертва при мъжете: Музети изхвърли 7-ия поставен и е олимпийски 1/4-финалист!

от в 15:44 на 31.07.2024
Калоян Соколов

Лоренцо Музети е третият 1/4-финалист при мъжете на Олимпиадата в Париж. Италианецът се намираше все още в Умаг, когато Игрите започнаха и трябваше да преглътне твжко поражение на финала в хърватския град срещу Франсиско Серундоло, след като Музети сервираше за крайната победа, но в крайна сметка отстъпи в 3-часова битка.

Младокът обаче нямаше никакво време да се отдава на самосъжаление, защото само 20 часа по-късно трябваше да бъде във френската столица, за да играе срещу Гаел Монфис и показа, че вече е сред най-добрите в света, постигайки убедителни победи в първите два кръга над местния любимец и аржентинеца Мариано Навоне.

Полуфиналистът от Уимбълдън пък днес взе скалпа на Тейлър Фриц, когото победи именно на 1/4-финалите на "свещената трева" в началото на месеца, а сега стори същото и на Олимпиадата, за да продължи към финалната осмица - 6:4 7:5 за 1 час и 24 минути игрово време. По този начин станахме свидетели на отпадането на най-високоранкирания участник досега при мъжете, тъй като Фриц беше поставен под номер 7, а сега пред Музети се открива реален шанс в следващия си мач да се опита да детронира олимпийския златен медалист от Токио - Александър Зверев.

Началото изобщо не предвещаваше подобна развръзка, защото Фриц даваше вид на по-свежия играч от двамата и зададе много високо темпо на игра, което му се отплати с аванс от 3:0 гейма. Постепенно обаче 11-ият в схема показа на своя съперник, че знае далеч по-добре как да се придвижва и играе на червена настилка. Натуралният клейкортър използваше своето разнообразие и движеше съперника си от ъгъл в ъгъл, като изцяло отне инициативата от него и затвори сета, печелейки последните 5 гейма в него.

Втората част премина с ярко изразено надмощие на сервиращите, които печелеха с лекота подаванията си и не видяхме нито един брейкбол до 12-ия гейм, когато американецът сервираше да вкара сета в тайбрек. Тогава неговият съперник използва умело скъсения си слайс, за да го привика неколкократно към мрежата, където го разминаваше неизменно с лекота и много скоро Музети можеше да вдигне победносно ръце във въздуха!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Най-голямата жертва при мъжете: Музети изхвърли 7-ия поставен и е олимпийски 1/4-финалист! Калоян Соколов
Теми:  
atp | лоренцо музети | Обзори | париж 2024 | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook